Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

24 μυστικά για flat ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΩΡΑ! (πρώτο μερος)





                                                            

1.<<ΨΑΛΙΔΙ>> ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ: Οι διαιτολόγοι επιμένουν -και έχουν δίκιο- ότι μεγάλο μέρος του λίπους της κοιλίτσας προέρχεται από τις <<κενές θερμίδες>> του αλκοόλ.Μείωσε τα ποτηράκια που πίνεις μέσα στην εβδομάδα σε ένα. Ναι, μόνο ένα ποτό μέσα σε επτά μέρες και θα δείς το στομαχάκι να <<μπαίνει>> σιγά σιγά στη θέση του. 2.ΔΙΩΞΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ: Το στρες πιέζει τον οργανισμό σου να παράξει έξτρα κορτιζόλη, την ορμόνη που <<ενθαρρύνει>> το σώμα να αποθηκεύει λίπος, κυρίως στην περιοχή της κοιλίας. Θα σε βοηθήσουν οι βαθίες ανάσες που μπλοκάρουν αυτή τη διαδικασία. Δοκίμασε μικρά διαλείμματα με 5-10 βαθίες εισπνοές που διώχνουν αποτελεσματικά την πίεση από την περιοχή στομάχου - κοιλίας. 
3.ΠΕΣ <<ΝΑΙ>> ΣΤΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ: Μια μικρή ποσότητα σε καθημερινή βάση ( μια χούφτα ωμά αμύγδαλα ή καρύδια, λίγες σταφίδες, κλπ) θα βγάλει τον οργανισμό σου από την <<κατάσταση πείνας>> στην οποία τον υποβάλεις, αναγκάζοντας τον ταυτόχρονα <<αποθηκεύει>> λίπος αντί για ενέργεια.Δεν είναι τυχαίο το πρησμένο στομαχάκι κάθε φορά που βρείσκεσαι σε δίαιτα. 
4.ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΥΣ ΣΟυ, ΓΕΝΙΚΩΣ: Όσο περισσότερους έχεις, τόσο πιο δραστήριος είναι ο μεταβολισμό σου γενικότερα. <<Καις>> πιο εύκολα θερμίδες, όταν στο σώμα σου η εξίσωση <<λίπος - μυϊκός ιστός>> βγάζει νικητή το δεύτερο. Αυτό σημαίνει ότι βάζεις την άσκηση στη ζωή σου, τουλάχιστον τρείς φορές την εβδομάδα από 60 λεπτά τη φορά.Κρατόντας όλο το σώμα σε ήπια ένταση,<<εξαφανίζεις>> τνην κοιλία με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια. 
5.ΒΑΛΕ ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΤΩΡΑ: Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, όσοι κατανάλωναν περισσότερες μερίδες επεξεργασμένων δημητριακών είχαν την τάση να χάνουν περισσότερο λίπος από την περιοχή της κοιλίας. Ερευνητές του πανεπιστημίου Tufts ανέφεραν σε σχετική έρευνα ότι τρείς μερίδες δημητριακών ολικής άλεσης στο εβδομαδιαίο διαιτολόγοιο <<ισίωνουν>> την κοιλίτσα αργά μεν, μαγικά -και για πάντα- δε. 
6.ΓΥΜΝΑΣΕ ΕΞΥΠΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΣΟΥ: Όταν ετοιμλαζεσαι για ένα σετ κοιλιακών, σκέψου έξυπνα, λέει ο Gunnar Peterson, πρωσοπικός γυμναστής της Sofia Vergara και της Kim Kardashian. Δοκίμασε <<ροκανίσματα>> και στροφές του κορμού δεξία και αριστερά την ώρα που κάνεις κοιλιακούς για να γυμνάσεις το <<δύσκολο>> κάτω μέρος των κοιλιακών. Αν κάνεις σωστά την άσκηση, θα το νίωσεις από το κάψιμο στους μυς της κοιλίας, ενώ δεν θα νιώθεις πόνο στην πλάτη, σημάδι ότι δεν έχεις ξαπλώσει σωστά. 7.ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΥΜΝΑΖΕΣΑΙ: Ξεκινώντας το πρόγραμα των ασκήσεων σου μην επικεντρώνεις μόνο στους κοιλιακούς, <<παραμελώντας>> το υπόλοιπο σώμα.<<Ξόδεψε>> το μεγαλύτερο μέρος του χρόνο σου σε άλλες ασκήησεις και αφιέρωσε το <<τελείωμα>> -όχι περισσότερους από 10 λεπτά- στους κοιλιακούς. Δυναμώνοντας όλο το σώμα, <<βοηθάς>> και τους κοιλιακούς! 8.ΜΗΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΟΤΟΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Στο γυμναστήριο, δείξε επιμονή σε ασκήσεις που γυμνάζουν μεγαλύτερα σύνολα μυών, αντί να επιμένεις στη μονοτονία του διαδρόμου. Οι ασκήσεις που γυμνάζουν περισσότερους μυς <<καίνε>> περισσότερες θερμίδες και λίπος από την περιοχή της κοιλίας. 9.<<ΑΜΟΚ>> ΓΙΑ... 30 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ: Όποια άσκηση κι αν προτιμάς (διάδρομο, ποδήλατο, σχοινάκι), πάθε... αμόκ για 30 δευτερόλεπτα και γυμνάσου σαν να μην υπάρχει αύριο! Αυτά τα <<σοκ>> δραστηριότητας <<λιώνουν>> το λίπος -ειδικά γύρω από την κοιλία- κατά τη διάρκεια ενός κανονικού προγράμματος άσκησης! 10.ΠΙΛΑΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥ ΛΙΠΟΥΣ: Οι ασκήσεις πιλάτες, ακριβώς επειδή σε <<αναγκάζουν>> να σφίξεις τη ζώνη <<Τ>> στην περιοχή της κοιλίας, είναι πιο αποτελεσμτικές στο να αποκτήσεις το γνωστό <<six - pack>>. Ακόμη κι αν δεν είσαι σε κάποιο πρόγραμμα πιλάτες, 15 επαναλήψης ημερησίως, με εσένα να προσπαθείς να σφίξεις τη ζώνη, <<σμιλεύουν>> τους κοιλιακούς σου! 
11.ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΣΟΥ ΓΕΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ: Για δείπνο προτίμησε μόνο πρωτεϊνη και πράσινη σαλάτα και κράτα μακριά σου, για διάστημα περίπου δύο εβδομάδων, το γλυκό και τα μεταμεσονύκτια σνακ. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος να εμποδίζεις τον οργανισμό σου να προχωρά σε κατακράτηση υγρών. Όσο για τα αποτελέσματα; Θα είναι εμφανή μετά από 14 μέρες. 
12.ΚΡΑΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ... ΚΟΙΛΙΤΣΑΣ: Κάθε μέρα σημείωνε τι έφαγες και πως ένιωσε το στομάχι σου μετά το γεύμα. Εκτός από το ότι αυτό το ημερολόγιο θα σε βοηθήσει να ελέγξεις το βάρος σου, ακριβώς επειδή βλέπεις καταγεγραμμένο το τι καταναλώνεις, θα ανακαλύψεις και τι είναι αυτό που σου δημιουργεί δυσφορία και τάση να ανοίγεις το κουμπί του παντελονιού σου για να νιώσεις καλύτερα! 
13.ΤΣΕΚΑΡΕ ΚΑΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑΤΡΙΟ, ΑΜΕΣΑ: Το σώμα σου κατακρατά υγρά, όταν τα επίπεδα καλίου και νατρίου δεν ειναι φυσιολογικά. Μπορείς να διατηρήσεις το νάτριο υπό έλεγχο, καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε κάλιο που εξισορροπούν το πρώτο και αντιμετωπίζουν το φούσκωμα. Αυτό μπορείς να το πετύχεις βάζοντας στη διατροφή σου μια μικρή ψητή πατάτα την ημέρα, λίγα πράσινα φασόλια ή καλά βρασμένο σπανάκι. Τα προβιοτικά είναι σύμμαχός σου: Αν τα <<καλά>> βακτήρια του στομαχιού σου είναι σε χαμηλά επίπεδα, είναι λογικό να νιώθεις φουσκωμένη και να έχεις προβλήματα με τη χώνεψη. Αυτό μπορείς να το αλλάξεις άμεσα καταναλώνοντας περισσότερο <<ζωντανό>> γιαούρτι. Έστω και μια μερίδα προβιοτικού γιαουρτιού τη μέρα έχει να σου προσφέρει πολλά! 

συντομα το δευτερο μερος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου